Thursday, February 13, 2020

Mala e. väeehe...

Kuidagi hõredaks on viimasel ajal see postitamine jäänud. Mitte et ma midagi ei teeks, vaid ei saa kohe kuidagi pildile. Nüüd tellisin Aliexpressist (tervitus  neile, kes ütlevad, et sealt kohe midagi tellida ei tohiks) väiksemate esemete pildistamiseks  omale sellise väikese fotobox´i . Loomulikukult saaks seda ka ise teha, aga hinda arvestades ei tasunud vaev ära, vähemalt minu arvates.
Aga mitte sellest ei tahtnud ma kirjutada. Mind on ammu võlunud Malad. Kes veel ei tea, siis Mala on 108 helmest , ühest Guru-helmest ja narmastutist koosnev väekas kee.  Miks just 108 helmest? Tõlgendusi on erinevaid. Mõni usub, et inimhinge teekonnal on 108 etappi, teised et südamega on ühendatud 108 energialiini. Kuna mala helmeid loodi traditsiooniliselt kasutamiseks meditatsioonis, meeldib meile seda seostada meditatsiooni ideaalidega. Kui kasutate mala-helmeid mediteerimisel ja mantraid lauldes, on mõned öelnud, et olete valmis, kui olete seda juba 100 korda teinud. 8 täiendavat helmest arvestavad vigade esinemist jne.  :-)  Üks mõistatus, miks Malal on 108 helmest, on seotud tšakratega (seitse energiapunkti meie kehas). Kuid kindlasti on mala helmed ka kaunid manifisteerimiseks ja üldiselt hea enesetunde saavutamiseks. Kena ja naiselik lisand kleitidele.
Ajaloolised malahelmed valmistati orgaanilistest materjalidest nagu puit, seemned või loomade luud. Sanlipuu ja Bodhi seemned on traditsioonilised mala-helmeste näited.  Üha populaarsemaks muutuvad vääris- ja poolvääriskividest valmistatud malad, kuna need vääriskivid on tuntud oma raviomaduste poolest.  Helmed on iga kivi vahel käsitsi sõlmitud. 
Ühe sellise tõin ka omale Bali´lt kaasa ja kandsin(kannan) seda pidevalt. Ühel hetke aga tundsin, et vajan vaheldust ja veel mõnda Malat oma ellu. Suundusin YouToub´i ja Pinteresti lõputusse maailma. Õpetusi on palju, aga ma teadsin mida ma tahan ja otsin. Veidike pusimist ja tehnika sai selgeks. 
Nüüd olen neid teinud päris omajagu, nii endale kandmiseks kui ka sõpradele. Mõned näited allpool. 





Nii et nüüd kannan mõnuga ja teen teistelegi, kes neid  fännavad. Lisaks Maladele tegin ka mõned diffuuserkäevõrud, milles kasutasin laavakivi. Kuna laavakivi on poorne, siis imendub õli sinna hästi ja püsib kaua. Mõni aeg tagasi andsin oma käe eeterlike õlide maailmale. Nüüd ma lihtsalt lisan 2-3 tilka oma eelistatud õli ainult laavakivi helmestele. Keha soojus aitab käevõru kandes seda õli hajutada. Lisaks laavakividele on seal ka seitsme Väga hea kingitus sõpradele.








No comments:

Post a Comment