Tuesday, March 24, 2015

Piibelehed kleidil

Teostasin lõpuks oma kauaaegse unistuse ja kudusin omale pika piduliku kleidi. Paar kuud õhtust nokitsemist ja valmis ta saigi. Just täpselt selline nagu soovisin. Kuigi olen tavaliselt ülikriitiline oma tööde suhtes, siis seekord jäin tulemusega rahule.





Kudumise suund oli  ülevalt alla ja ilma õmblusteta. See võimaldas kleiti igal hetkel selga proovida. Vaatamata sellele olin ma sunnitud peale lõpliku venitamist umbes 10cm pikkusest maha harutama. Ülevalt alla kudumine seadis omajagu piiranguid ka mustri valikule. Tahtsin kindlasti nuppe sisse ja soovitavalt piibelehekirja. Pidin siis vaatama sellise mustri, et piibelehed lausa pea peal ei seisaks. Valituks sai muster "Piibelehekiri lehel"  raamatust "Haapsalu sall". Veidi harjumatu oli küll algul nuppe paremalt poolt kokku võtta, aga sellega harjus kiiresti.
Lõngaks Twin (100% meriino) Wool & Woollen´ist  100g-700m ja vardad 3mm. Kokku kulus umbes 500g.
Aluskleidile kulus 12m tülli. 


Suured tänud Kadrile poseerimast ja oma iluga veel kleidile lisaväärtust andmast!

6 comments:

  1. Imeline. Ja just see muster, mida oma salajastes unistuses oma kleidi sisse mõtlesin kududa. Tahtmine järjest süveneb, millal ette võtta julgen, pole veel aimugi. Aga sa oled küll imelise ja suuuuuure tööga hakkama saanud. Tubli, tubli, tubli!!! Kade olen ka loomulikult.

    ReplyDelete
  2. Tänud kiitmast! Mul on tõesti hea meel, et teistele ka meeldib. Järgmine kleit on juba varrastel.

    ReplyDelete
  3. Imekaunis kleit! See on küll reliikvia, mida edasi pärandada.

    ReplyDelete
  4. Dear Elje,
    I am found of Haapsalu shawls. Those bring me to your blog and what a beautiful dress you have knitted! Thank you for you sharing the pictures with rest of the world.

    ReplyDelete
  5. Võrratu kleit! Täpselt selline nagu endale sooviks :) Kas tellimise peale teete ka?

    ReplyDelete